Google indeksini belirli aralıklarla günceller, bu yüzden güncellenmiş veya tarihi geçmiş bağlantı önerileri gereksizdir.
2. Nasıl çoklu sayfalar eklerim?
Adreslerinizi girmek için lütfen Adres Ekle sayfamızı ziyaret edin. Bir host'tan sadece üst-seviye sayfa gereklidir; her sayfayı ayrı ayrı eklemenize gerek yoktur. Tarayıcımız Google bot, gerisini kendi kendine bulabilir.
3. Google neden sayfalarımın hiçbirini indekslemiyor?
Henüz indekslenmemiş sayfalar büyük ihtimalle başka web sayfalarından bağlantı almıyordur -- bir sayfaya farklı siteler bağlantı vermezse, o sayfanın PageRank'ını (sayfanın önemine verilen ölçüm değeri) doğru ölçemeyiz. Farklı bağlantılar bir sayfayı gösterdiğinde, o sayfayı alırız. Google her bağlantının diğer web sayfalarına nasıl bağlandığını, nasıl açıldığını ve arama sonuçlarında nasıl değerlendirildiğini analiz eder.
4. Google'ın eklenen bir adresi indeksine alması ne kadar sürer?
Öneriler ve taramanın zamanlamasına bağlı olarak, bütün işlem süresi bir hafta ile dört hafta arasında sürebilir.
5. Sayfa başlığı neden bazen sonuçlarda görünmüyor?
Çoğu arama motorundan farklı olarak, Google'ın web tarayıcısı Google bot hala taramadığı bir sayfadan bile sonuç getirebilir. Bilinen fakat henüz taranmamış olan sayfalar sonuç olarak belirtilebilir, fakat henüz onlara bakmadığımız için, başlıkları yerine adresleri görüntülenir.
6. Google'ın sitemden önbelleğine materyal almasını nasıl engellerim?
Bu sorunun cevabı en iyi şekilde "İçerik Silme" sayfamızda açıklanmıştır.
7. Google'ın sitemin tamamını veya bir kısmını taramasını nasıl engellerim?
http://www.robotstxt.org/wc/norobots.html adresinde robot çalışmaları için bir standart bulunmaktadır. Sunucunuza robots.txt adında bir dosya koyarak hem Google'ın web tarayıcısını hem de diğerlerini durdurabilirsiniz. Google'ın web tarayıcısının user-agent'ı "Googlebot"tur.
Sayım robotlarının bir web sayfasını veya o sayfanın devamı özelliğindeki diğer linkleri indekslememesi için kullanılan bir standart daha var ki bu her sayfayı ayrı ayrı işleme aldığından bazı durumlarda daha faydalı olabiliyor. Bu standarda göre sayfanın html koduna bir "META " öğesi ilave ediliyor, bunun açıklamasını (İngilizce) http://www.robotstxt.org/wc/exclusion.html#meta. da bulabilirsiniz. Ayrıca bu ekler hakkında detaylı açıklamaları HTML Standardlarında okuyabilirsiniz. Unutmayın, robot.txt dosyasında yapacağınız değişiklik veya sayfanıza ilave edeceğiniz "META" öğesi bu değişikliğin hemen Google tarafından görüleceği anlamına gelmez. Google'ın sayfanızı daha çok indekslemesi için yaptığınız bu değişikliklerin Google'ın yapacağı ilk web indeksinde okunması bir müddet alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder